Лідер "УДАРу" вшанував пам‘ять жертв Бабиного Яру
18:28 29.09.2021
375

Мер Києва, лідер партії "УДАР Віталія Кличка"  вшанував пам‘ять та поклав квіти до пам’ятника жертвам Бабиного Яру.

“У ці дні в Києві, в Україні, та в усьому світі вшановують пам‘ять жертв трагедії Бабиного Яру.  Цьогоріч виповнюється 80 років страшному злочину проти людства. Ми згадуємо понад 100 тисяч жертв Бабиного Яру та тисячі Праведників, які, рятували безневинних людей, незважаючи на загрозу своєму життю, – сказав Кличко. – Бабин Яр – це страшний символ Голокосту, нелюдської жорстокості та ненависті. І про ці болючі і страшні сторінки історії треба згадувати не тільки напередодні трагічної дати, а пам’ятати кожного дня. Не замовчувати, як це робилося в радянські часи. Розповідати дітям в школах, дорослим – на просвітницьких заходах та в теле- і радіоефірах, виставках. Робити все можливе, щоб людство більше ніколи не повторювало помилок минулого”, – підкреслив мер Києва.

Він нагадав, що днями на станції метро «Дорогожичі» відкрили виставку  “Зона відчуження”, що присвячена пам‘яті жертв трагедії Бабиного Яру.

“Саме такі заходи привертають увагу та нагадують усім, що тут сталося 80 років тому. Нагадують нам про майже 100 тисяч невинних жертв, що загинули в Бабиному Яру – євреїв, українців, поляків, ромів. Серед яких було багато дітей, жінок, літніх людей, а також військовополонених”, – наголосив Кличко.

Він зазначив, що на місці масових розстрілів має бути створений Меморіал жертвам Бабиного Яру.

“Я сподіваюся, найближчим часом, на місці масових розстрілів, буде створений Меморіал, який нагадуватиме про ті страшні події. Адже досі нічого не було зроблено для увіковічнення пам‘яті майже 100 тисяч людей, яких знищили в Бабиному Яру”, – сказав Віталій Кличко.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також