Майбутнє Європи вирішується в Україні – дебати в Бундестазі
13:00 07.04.2022
262

Німеччина зокрема і Європа загалом мають зробити все можливе, аби не допустити військової перемоги росії та володимира путіна в Україні, - це було основним лейтмотивом дебатів у Бундестазі, проведених у зв’язку із влаштованими російською армією масовими вбивствами мирних жителів в українській Бучі.

«Майбутнє Європи цими днями, тижнями та місяцями буде вирішуватися не в Берліні, Парижі, Римі або Стокгольмі, а в Маріуполі, у Харкові та Бучі», - заявив Міхаель Рот із фракції правлячої Соціал-демократичної партії.

За його словами, якщо путінський режим переможе в цій жахливій війні, це означатиме загрозу подальших військових конфліктів – у Молдові, Грузії, можливо, інших країнах Східної Європи аж до Балкан. Політик нагадав, що Буча має передісторію: Алеппо, Грозний, багато інших міст, де путін показав з усією брутальністю, до чого він готовий і спроможний для просування своїх інтересів, жорстоко та нелюдськи.

Рот також визнавав, що «це – не тільки путінська війна; адже багато росіян підтримують путіна в тому, що він сам називає «своєю боротьбою із визволення українців від нацизму». «Наскільки жахливо та погано це має звучати насамперед для нас (німців)», - зазначив німецький депутат. Гіркі наслідки він бачить у тому, що в осяжному майбутньому, очевидно, доведеться мати справу, а точніше - протистояти цьому «жахливому режиму під керівництвом путіна».

«Мир і безпека в усій Європі, безпека в Німеччині можливі лише, якщо Україна залишається вільною та суверенною», - підкреслив депутат. Хоча путін уже давно програв цю війну морально, економічно та політично, він має програти її також військово, а це залежить, зазначив Рот, від того, як Німеччина підтримає Україну в ці драматичні часи. Він підкреслив, що всі озброєння, які Україна потребує, які можуть бути доставлені швидко та безпечно, мають бути надані.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також