На Вінниччині нагородили найкращих у першому півріччі важкоатлетів
14:00 05.06.2023
280

На базі спорткомплексу «Колос» влаштували традиційний обласний турнір із важкої атлетики серед юнаків і дівчат шкільного віку «Хто ти, майбутній олімпієць?». Він був присвячений Дню захисту дітей. Під час урочистого відкриття організатори провели вшанування найкращих у першому півріччі важкоатлетів Вінниччини, які відзначилися на міжнародній і всеукраїнській аренах.

На поміст виходили близько 35 учасників, серед яких 9 дівчат. Вони представляли Вінницю, Турбів, Тульчин і Городківку. Змагання спільними зусиллями організували територіальна організація   фізкультурно-спортивного товариства «Колос», обласна федерація важкої атлетики і благодійний фонд «МХП-Громаді». Юні призери у різних вагових категоріях отримували медалі, пам’ятні статуетки і цінні подарунки.

А нагородження найкращих штангістів півріччя провели почесний президент обласної федерації важкої атлетики Олександр Кошелєв і старший збірної Вінниччини із цього виду спорту Костянтин Соцков. На церемонії були присутні й інші почесні гости — заступник начальника обласного управління спорту і рухової активності Наталія Токар, заступники голови територіальної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Світлана Коновалова і Валерій Швець.

     

Грошові премії за свої досягнення у першому півріччі отримав чемпіон України серед юнаків до 15 років Володимир Чмих. Він здобув путівку на чемпіонат Європи, який відбудеться на початку липня у Кишиневі (Молдова). На дорослому чемпіонаті України три срібні нагороди отримала вихованка Вінницької МДЮСШ № 5 Тетяна Вітвіцька, яка водночас вперше виконала норматив майстра спорту. Нагородили майстра спорту міжнародного класу Ганну Давидову (Панову), яка здобула три золота серед жінок. Преміювали й про Сергія Колесника, який виграв дорослий чемпіонат України і водночас встановив три юніорські рекорди країни.

Сергій таким чином забронював за собою місце у національній збірній України. І в кінці червня виступатиме на чемпіонаті Європи серед юніорів у Бухаресті, — розповів його тренер Костянтин Соцков.   

Олександр Кошелєв очолює обласну федерацію важкої атлетики лише півроку. За цей час зроблено дуже багато. Зокрема, у Вінниці оновлено практично всі штанги, диски, стійки для присідань та інший спортінвентар. А днями до Вінниці прибуде ще партія з 300 кг «блінів» (дисків для штанг). Їх розподілять між МДЮСШ № 5 і ОДЮСШ «Колос».

Водночас почесний президент обласної федерації задоволений результатами наших провідних штангістів.        

Рівень вінницьких штангістів є достатньо високим. Серед них є чемпіони і рекордсмени змагань різного рівня. Приємно, що молодь намагається підкорювати вершини. Пишаюся нашими спортсменами, —прокоментував Олександр Кошелєв.

Сергій Колесник був суддею змагання «Хто ти, майбутній олімпієць?», адже за віком вже не міг брати участі у них.

Почуваю себе у Вінниці (після переїзду із Шепетівки) добре. Наполегливо тренуюся, мої результати зростають. Я був на змаганнях у різних містах України, тому можу порівняти. У Вінниці їх непогано організовують, — поділився Сергій Колесник.    

Джерело: Асоціація спортивних журналістів Вінниччини   

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також