На Вінниччині відбулась агровиставка – говорили про діджиталізацію та розмінування
16:01 26.07.2024
299

На Вінниччині відбулася виставка «Агротехнології 2024». Захід проходив у двох площинах - практичній, тобто тест-драйв техніки, і теоретичній – семінари та презентації.

На «Агротехнології 2024» під час пленарних засідань говорили про загальні тенденції технічного забезпечення агровиробників України, інструменти обробітку ґрунту від Agrokalina, модульність цифрових рішень, нові можливості цифрової платформи Climate FieldView, - йдеться в інформації.

Виступи спікерів супроводжувались демонстрацією роботи таких агрегатів, як дискові борони, передпосівні культиватори, культиватори та глибокорозпушувачі, агрегати вертикального та смугового ґрунтообробітку, плуги, зернозбиральні комбайни, сівалки та посівні комплекси, самохідні обприскувачі, розкидачі, навантажувачі, агродрони.

Такі суто специфічні теми, напевне, не дуже цікаві широкому загалу читачів. Та огляд новинок виставки свідчить що діджиталізація добралась і до сільської місцевості, а традиційне для України сільське господарство поступово переходить на новий більш технологічний рівень.

Крім того фахівці обговорили питання розмінування земель сільськогосподарського призначення та відновлення грунтів.

Євросоюз виділив вінницьким науковцям гроші для проведення досліджень щодо моніторингу температури в зерносховищах.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також