На Вінниччині відзначили 90-річчя утворення Українського товариства сліпих
13:30 09.06.2023
296

На базі Барського підприємства УТОС пройшли урочистості, присвячені 90-річчю утворення Українського товариства сліпих. На них вручали святкові відзнаки багатьом причетним до свята людям. Подяки від обласної організації УТОС також отримали Барське підприємство і виробнича організація незрячих. Повідомляє пресслужба Вінницької обласної організації УТОС.

Після цього пройшов святковий концерт за участі незрячих працівників обласного центру культури "Щедрик" та учасників художньої самодіяльності із вадами зору із Вінниці і Бару. В програмі звучали музичні і поетичні твори незрячих композиторів та поетів.

На захід були запрошені міський голова Бару Володимир Саволюк, голова обласної організації УТОС Віктор Зелінський, директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький, директор Барського підприємства УТОС Анатолій Кобиль та інші керівники.

УТОС має потужний досвід у роботі з людьми з інвалідністю по зору. Водночас, на жаль, нині держава не дуже активно підтримує нашу Всеукраїнську громадську організацію. У нас фактично немає державного фінансування. Окрім того, деякі сили хочуть взагалі ліквідувати УТОС і передати його функції іншим організаціям, які ніколи не опікувалися українцями із вадами зору. Наша задача – не допустити цього, - прокоментував Віктор Зелінський.     

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також