Співробітники Вінницької СБУ викрили ще двох ворожих агенток у фронтових областях України
13:14 09.06.2023
296

Контррозвідка СБУ викрила ще двох учасниць розгалуженої агентурної мережі ворога, яка діяла у фронтових районах нашої держави.

Слідством встановлено, що агентками рашистів виявилися мешканки Бахмута та Рубіжного, які були завербовані після 24 лютого минулого року колишнім співробітником розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут».

На початку повномасштабного вторгнення фсб доручила колишньому правоохоронцю сформувати власну агентурну групу для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

За даними контррозвідки, до її складу зрадник дистанційно залучив декілька десятків мешканців південних та східних українських регіонів. Основним завданням ворожих агентів був збір розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони.

Отриману інформацію ворожі поплічниці переправляли куратору через месенджер Телеграм у вигляді локацій на електронних картах з детальним описом об’єктів.

Одержані розвіддані потрібні були окупантам для наведення і коригування ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили ворожим агенткам про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Протягом 2022-2023років Служба безпеки встановила особу керівника агентурної мережі та всіх її учасників, фігурантам повідомлено про підозри у державній зраді, а стосовно одного з них до суду вже скеровано обвинувальний акт.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також