Нафта відчутно дорожчає через скорочення пропозиції
13:30 14.11.2022
256

Ціни на нафту піднімаються третю сесію поспіль на тлі очікування зростання попиту в Китаї внаслідок зміни політики влади країни щодо боротьби з COVID-19, а також нових заходів підтримки економіки.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:15 за Києвом у понеділок становить $96,19 за барель, що на $0,2 (0,21%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здорожчали на $2,32 (2,5%), до $95,99 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Збільшення споживання нафти Китаєм може збігтися за часом зі скороченням пропозиції на ринку у зв'язку з набуттям чинності європейським ембарго на імпорт російської нафти і скороченням видобутку ОПЕК+, зазначає агентство Bloomberg.

Минулого тижня Пекін оголосив про скорочення масового тестування людей на коронавірус, а також про розпуск «карантинних таборів». У суботу влада країни заявила, що планує подальші поступові зміни, завдяки яким ковідні обмеження стануть більш сфокусованими, але не м'якими.

«Коректування Китаєм політики «нульової терпимості» до коронавірусу дає потужний сигнал нафтовому ринку», — зазначає аналітик SPI Asset Management Стівен Іннес.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також