Незабаром розпочнеться бета-тестування електронного бронювання працівників на порталі Дія
14:05 28.06.2024
256

Незабаром розпочнеться бета-тестування електронного бронювання працівників, яке буде доступне на порталі Дія. Керівники підприємств зможуть онлайн реєструвати заброньованих співробітників без необхідності надання додаткових даних. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

За словами Черногоренко, Міноборони, Мінцифра та Мінекономіки активно працюють над послугою електронного бронювання і вже скоро розпочнуть бета-тестування цієї послуги для підприємств.

"Електронне бронювання для підприємств буде доступним на порталі Дія. Керівники критично важливих підприємств через 'Оберіг' отримають доступ до записів у реєстрі пенсійного фонду стосовно працівників. Співробітникам не потрібно буде надавати будь-які свої дані, всі необхідні записи будуть міститись у реєстрах. Керівник зможе зареєструвати працівника онлайн, і ця інформація буде передана в 'Оберіг'. Потім ці дані будуть звірятися з даними пенсійного фонду, після чого в 'Оберезі' з’явиться інформація про те, що працівник заброньований," – розповіла Черногоренко.

Вона також зазначила, що кожен заброньований працівник може отримати інформацію про свій статус через Резерв+, де його статус бронювання буде відображений.

"Статус електронного бронювання буде відображатись саме при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок. Ті, хто завантажив електронний військово-обліковий документ з QR-кодом, будуть бачити у правій стороні всі дані про бронювання," – додала Черногоренко.

Автор: Павло Перушко
Читайте також