Україна залучила аварійну допомогу з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини
11:22 29.06.2024
252

Вчора, 28 червня, Україна залучила аварійну допомогу з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини. Сьогодні графіки стабілізаційних відключень світла діятимуть увесь день, але для покриття потреб запланований імпорт електроенергії. Про це повідомляє Міненерго.

"Сьогодні графіки погодинних відключень споживачів застосовуються з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено," – заявили в міністерстві.

У відомстві підкреслюють, що основна причина обмежень – атаки ворога на енергетичну інфраструктуру та їх негативні наслідки.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 35 203 МВт*год. Експорту не передбачається, зазначили в Міненерго.

Міністерство повідомило, що на Донеччині ворожим обстрілом було пошкоджено повітряну лінію оператора системи розподілу. У зв'язку з цим відключилася підстанція та приєднані до неї побутові споживачі та шахта. У той момент у шахті перебувало 73 працівники, яких вивели на поверхню. Всі споживачі були знову заживлені.

Окрім того, у Чернігівській області сьогодні вночі через обстріл одномоментно знеструмилися 413 абонентів у 6 населених пунктах.

У Львівській області на території однієї з високовольтних підстанцій знайдено металеву кулю діаметром 15 см – фрагмент касетного боєприпасу російської ракети Х-101. Працівники ДСНС вивезли боєприпас за територію підстанції, повідомили в Міністерстві енергетики.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також