Українська влада не планує додаткового імпорту газу на опалювальний сезон 2024/25
13:09 29.06.2024
252

Українська влада не планує додаткового імпорту газу наступного опалювального сезону. У разі потреби "Нафтогаз" має можливість закупити паливо.

Про це повідомляє Меморандум із МВФ.

У документі зазначається, що стримане внутрішнє споживання та зростаюче внутрішнє виробництво обмежили потребу в імпорті газу минулого опалювального сезону.

"На наступний опалювальний сезон 2024/25 року ми не плануємо додаткового імпорту газу для внутрішнього споживання, зокрема за рахунок розширення виробничих потужностей "Нафтогазу", - йдеться у Меморандумі.

Разом з тим, "Нафтогаз" забезпечив додаткове фінансування імпорту газу через ЄБРР та двосторонніх донорів, заявила українська влада.

МВФ у свою чергу зазначає, що напередодні зимового опалювального сезону та наступного періоду країна, як очікується, задовольнятиме споживання газу виключно за рахунок внутрішнього видобутку газу, що нагадує опалювальний сезон 2023 року, коли імпорт газу не знадобився.

"Підземні сховища газу (глибиною до 3 км) залишаються безпечними, хоча наземні об'єкти можуть стати об'єктом атак," - заявили у МВФ.

Станом на середину червня обсяг газу в українських ПСГ перевищував 9 млрд кубометрів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також