Незаконний алкоголь на понад 100 тис. грн вилучено у жителя Вінницької області
19:30 02.06.2023
322

1 червня у місті Клебань інспектори патрульної поліції з групи реагування Тульчинського райвідділу зупинили мінівен Renault Trafic. Водій транспортного засобу, 32-річний житель Ладижина, перевозив пластикові пляшки та каністри з алкоголем сумнівної якості.

Під час перевірки було вилучено близько 150 літрів спирту та 60 літрів розведеної суміші без відповідних акцизних документів. Орієнтовна вартість вилучених товарів становить понад 100 тисяч гривень, про це повідомили представники відділу комунікації поліції Вінницької області.

Вилучена підакцизна продукція була направлена на експертизу, а поліція розпочала розслідування для встановлення джерела походження цих товарів.

За фактом виявлення незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів розпочато кримінальне провадження згідно зі статтею 204 Кримінального кодексу України. За цим злочином передбачено покарання у вигляді штрафу від п'яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також конфіскацію та знищення незаконно виготовлених товарів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також