Дослідження: Більше 60% українців не підтримують дистанційне навчання та бажають повернутися до очного
15:01 11.08.2023
259

Дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва розкриває, що понад 60% українців висловлюють незадоволення ідеєю дистанційного навчання та виразно висловлюють бажання повернутися до традиційного очного навчання. За даними дослідження, 63% респондентів висловили проти дистанційного формату, в той час як підтримку онлайн-навчання виразили лише 34% опитаних. Варто відзначити, що підтримка дистанційного навчання виявилася вищою на півдні України порівняно з заходом країни.

Аналізуємо думку аналітика Фонду, Поліни Бондаренко, можна висновок, що відмінність у відношенні може бути зумовлена різним рівнем використання дистанційного навчання в різних регіонах, особливо у зв'язку зі зростанням загроз.

Цікаво, що навіть при наявності обладнаних укриттів у школах, батьки виступають проти дистанційного навчання. Відсоток підтримки традиційного очного навчання становить 61%, незалежно від наявності укриття в закладах освіти.

Дослідження також показало, що 62% опитаних батьків стверджують, що у їхніх дітей у школах є обладнані укриття. Цей показник варіюється залежно від регіону та рівня загрози обстрілів, і показує, що в регіонах з більшою загрозою безпеки дітей заходи впроваджені більш ефективно.

Також виявлено, що 7% батьків взагалі не інформовані щодо наявності укриття у школах їхніх дітей. Наприклад, у сільських районах 63% шкіл обладнані укриттями, тоді як у великих містах (з населенням понад 500 тисяч осіб) - лише 48%.

Крім того, дослідження вказує, що минулого року 56% батьків змушені були вносити добровільні внески у школах, в той час як 46% зазначили, що таких випадків не було. З приводу ЗНО/НМТ, 39% виразили підтримку їх скасуванню в період військових дій, тоді як 35% проти такого рішення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також