Міністр освіти Оксен Лісовий: важливо берегти психологічне благополуччя дітей у воєнний час
15:47 19.08.2023
269

На своїй офіційній сторінці у Facebook, Оксен Лісовий відповів на питання, які турбують батьків перед настанням нового навчального року в умовах війни.

Одне з таких питань - "Вночі була тривога, сиділи з дитиною в укритті, а зранку вже починаються уроки - як бути?" Оксен Лісовий рекомендує діяти розумно та відповідально, якщо дитина не виспалася і почуває себе втомленою. Якщо це так, то не варто змушувати її йти на перший урок. Він вважає, що пропустити заняття здорової дитини і наздогнати його пізніше - це нормально і розумно.

Лісовий закликає бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина не зможе належним чином сприймати навчальний матеріал і зосереджено працювати. Це може бути складно навіть для дорослих, не кажучи вже про дітей.

Якщо ж учень відсутній на самостійному чи контрольному занятті, Лісовий радить вчителям дати їм можливість відновити пропущене. Він наголошує, що важливо зосередитися на головному в навчальному процесі, використовуючи академічну свободу.

Також Оксен Лісовий говорить про те, як вчителям діяти під час дистанційного навчання, коли вони турбуються через тривогу військового конфлікту, а в класі учні відсутні. Він рекомендує перервати заняття і відправитися до укриття. Якщо можливо, продовжити уроки зі сховища, але якщо цього немає можливості, то це не критично. Головне завжди - безпека.

Лісовий підкреслює, що це питання не лише про навчання, але й про психологічне благополуччя дітей та педагогів. Він підкреслює важливість підтримки важкого часу, який створила війна, та закликає берегти ресурси та один одного.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також