Вінницька прокуратура: "Нові підозри міністру освіти часів Януковича"
13:33 12.05.2023
253

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури віцепрем’єр-міністру України 2002 – 2003, 2006 – 2007 років, міністру освіти і науки 2010 – 2014 років повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 438 КК України).

Встановлено, що він перебуває на прямому «зв’язку» з кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби фсб олегом козловим. За даними слідства, табачник брав активну участь в організації псевдореферендумів в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей.

Разом з цим табачник безпосередньо виконував завдання москви щодо «переформатування» освітньої та медичної галузей під потреби країни-агресора. Саме за його координації більшість навчальних закладів і лікарень регіону були переобладнані під казарми окупаційних угруповань рф.

Крім того, встановлено факти участі фігуранта у розграбуванні майна мешканців Мелітополя. Спільно з мурадом саідовим – так званим «смотрящим» від кадирова за регіоном, у квітні минулого року вони організували вивезення до Криму сільгосптехніки зі складів місцевого агрохолдингу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також