МОН розробило рекомендації для проведення "уроків стійкості" у школах
20:04 29.05.2024
261

За підтримки Міністерства освіти і науки (МОН) розроблено рекомендації для проведення "уроків стійкості" — занять з ментального здоров’я у закладах загальної середньої освіти (7–11 класи) та професійної (професійно-технічної) освіти. Про це повідомляє МОН.

Це серія з п'яти тематичних уроків, що проводяться щодня протягом навчального тижня. Їхня мета — допомогти учням розпізнавати свої емоції та навчити, як справлятися з ними самостійно. Під час занять учні також опановуватимуть вправи та практики психологічної самодопомоги.

Уроки базуватимуться на коміксі для підлітків "Ден і Рора проти корпорації С". МОН очікує, що завдяки цим урокам підлітки дізнаються про вправи, які допоможуть їм дбати про своє ментальне здоров’я.

Освітяни отримають інструменти для допомоги у психічній стабілізації дітей, які зможуть використовувати в подальшій роботі. Уроки можуть проводитися класними керівниками, іншими педагогами або практичними психологами та соціальними педагогами.

"Уроки стійкості" проводяться в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", ініційованої першою леді Оленою Зеленською, за підтримки Міністерства освіти і науки України, у рамках "Місяця обізнаності про ментальне здоров’я", що відзначається в травні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також