Рекордна кількість осіб зареєструвалася на національний мультипредметний тест та єдиний іспит для магістратури й аспірантури
20:20 31.05.2024
256

Національний мультипредметний тест цьогоріч залучив близько 280 тисяч осіб, з яких майже 20 тисяч зареєстровані за кордоном. Це на 20 тисяч більше, ніж минулого року. Крім того, зафіксована рекордна кількість зареєстрованих на єдиний іспит для вступу на магістратуру та аспірантуру. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький в ефірі телемарафону.

"На даний момент у нас зареєстровано близько 280 тисяч осіб на НМТ, з них майже 20 тисяч за кордоном. Минулого року було 260 тисяч. Крім того, на єдиний іспит для магістратури і аспірантури цього року зареєструвалося понад 200 тисяч осіб, що значно більше, ніж звичайні 110-120 тисяч. Серед них багато чоловіків старшого віку, які очевидно мають свої причини для реєстрації", - зазначив Винницький.

Він також додав, що вступні іспити до магістратури і аспірантури цього року будуть складними.

"Ми хочемо, щоб ті, хто бажає вчитися, дійсно мали на це право. Нам потрібна високоосвічена нація, але освіта не має бути засобом уникнення конституційного обов'язку, тому система відбору буде жорсткою", - підкреслив Винницький.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також