МОН України затвердило систему перезарахування оцінок із закордонних шкіл
13:35 13.06.2024
254

Міністерство освіти і науки України (МОН) затвердило нову систему перезарахування оцінок із закордонних шкіл, що значно спростить роботу вчителів. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Для перезарахування результатів навчання, здобутих учнями в іноземних школах, МОН створило шкалу співвіднесення систем оцінювання різних країн з українською 12-бальною системою. Таблиці зі співвіднесенням моделей оцінювання розміщено на офіційному сайті МОН.

Раніше школи не мали чітких шкал відповідності українських і закордонних оцінок, що ускладнювало роботу вчителів та викликало занепокоєння у батьків і учнів. Тепер ця проблема вирішена, і перезарахування стане простішим і зрозумілішим.

Нововведення дозволяє учням перезараховувати оцінки зі спільних із країною перебування предметів. Решта предметів, таких як українська мова, література, історія, будуть вивчатися за модифікованими (скороченими) програмами та оцінюватися дистанційно.

Як це працює на практиці? Наприклад, якщо учень отримав оцінку "добре" з математики в Польщі, це відповідає 8 балам за українською шкалою. Якщо системи оцінювання відрізняються, рекомендовано виставляти оцінку на користь дитини. Таблиці містять інформацію щодо оцінок із 25 країн, включаючи США, Німеччину, Польщу, Італію та Францію. Для інших випадків є загальна таблиця переведення оцінок.

Ці новації допоможуть учням безперебійно продовжувати навчання в Україні після повернення. Вони можуть скласти річне оцінювання перед новим навчальним роком із перезарахуванням результатів із-за кордону.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також