Запускається освітня програма "Компас" для підтримки релокованих підприємців
15:59 07.06.2024
262

Національна практична освітня програма "Компас: рестарт та розвиток бізнесу" стартує, щоб надати знання та підтримку підприємцям, які були змушені релокуватися через повномасштабне російське вторгнення.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

"Наша мета — допомогти малому та середньому бізнесу розвиватися, зростати та виходити на міжнародні ринки. Згідно з дослідженнями, майже 8 тисяч підприємств змінили регіон своєї реєстрації від початку війни. Тому ми створили програму для підприємців-внутрішньо переміщених осіб, щоб надати їм знання і поштовх для відновлення їхніх бізнесів," — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Програма включає теоретично-практичні тренінги, фідбек-сесії, нетворкінг та доступ до ресурсів, необхідних для успішного ведення бізнесу в нових умовах. Після навчання учасники зможуть запровадити нові підходи до організації діяльності, а найактивніші — збільшити прибуток від своєї підприємницької діяльності.

У програмі зможуть взяти участь 220 представників мікро-, малого та середнього бізнесу, а також самозайняті особи з-поміж внутрішньо переміщених осіб, які планують розвинути або перезапустити свій бізнес.

Навчання триватиме з 11 липня до 31 жовтня 2024 року в онлайн-форматі. Окремі заходи проводитимуться офлайн на базі чотирьох центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес у Бучі, Рівному, Тернополі та Луцьку, із забезпеченням прямої трансляції для онлайн-учасників.

Спікерами та менторами програми стануть власники бізнесу, експерти з бухгалтерської справи, юристи та психологи.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також