Освітній омбудсмен роз'яснює обов'язки та повноваження офіцерів шкільної безпеки
10:04 31.01.2024
255

Проєкт "Служби освітньої безпеки" буде запроваджено у школах, розташованих біля кордонів з росією та білоруссю, а також у регіонах, які межують з фронтовими зонами.

За словами освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, в рамках цієї ініціативи в школах працюватимуть кваліфіковані правоохоронці для забезпечення безпеки. Він також зазначив, що вже оголошено конкурс для відбору поліцейських на ці посади. Після шестимісячної роботи в школах вони повернуться до своїх звичайних обов'язків.

Проєкт буде реалізований у 402 навчальних закладах, зокрема в Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Чернігівській областях, де велика кількість вибухонебезпечних предметів становить загрозу для дітей.

Основне завдання освітнього офіцера - створення безпечного середовища в навчальному закладі. Його повноваження включають запобігання надзвичайним ситуаціям, організацію пропускного режиму, взаємодію з учасниками освітнього процесу, співпрацю з екстреними службами та реагування на правопорушення.

За словами Горбачова, у багатьох школах будуть встановлені металодетектори для виявлення заборонених предметів. Він також зазначив, що освітні офіцери будуть тісно співпрацювати з директорами шкіл та поліцейськими відділами громад.

Освітні офіцери відповідатимуть за створення безпечного пропускного режиму в школах, а директори навчальних закладів повинні розробити процедури для відвідування школи батьками.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також