Оцінки, отримані українськими дітьми за кордоном будуть визнані в Україні, оголосило мінреінтеграції
20:00 01.02.2024
252

Пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомила, що оцінки українських дітей, отримані за кордоном, будуть визнаватися в Україні.

Це питання було піднято на спеціальній нараді під керівництвом Віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук. Представники Української школи в Женеві, заснованої Асоціацією "Українки Швейцарії" у квітні 2022 року, ініціювали це питання.

За словами представника Міносвіти, минулоріч було розроблено методичні рекомендації, які передбачають перезарахування оцінок, отриманих за кордоном, під час повернення дітей в Україну. Для цього потрібно подати інформаційну довідку з витягом зарубіжних оцінок та довідкою про систему оцінювання в країні перебування.

Рекомендації також передбачають, що діти, які навчалися за кордоном, будуть автоматично зараховані до українських шкіл на підставі заяви одного з батьків чи законних представників. Вони можуть повернутися до своєї колишньої школи або обрати іншу.

Також у Мінреінтеграції зазначили, що українські діти за кордоном можуть вивчати предмети українознавчого компонента дистанційно або в Міжнародній українській школі, уникаючи подвійного навантаження від одночасного навчання в двох школах.

На нараді також обговорювали питання зарахування стажу роботи українським вчителям, які працюють за кордоном.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також