Геннадій Ткачук: «Державотворчі рішення об’єднують суспільство і парламент»
19:48 07.02.2019

Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції про курс України на вступ до ЄС і НАТО. Дану тему обговорювали у студії телеканалу «Еспресо», одним з гостей якого був народний депутат України Геннадій Ткачук.

Як наголосив політик, державотворчі рішення об’єднують суспільство і парламент.

- Мені приємно відзначати, що більша частина політикуму сьогодні об’єднались за долю країни. В українській історії є багато прецедентів, коли через чвари політичних діячів програвала держава. Це був і бій під Крутами, і багато інших аспектів українського державотворення, коли ми могли об’єднатися і бути сильнішими. Нині я щасливий від того, що на сьоголнішній день попри різні погляд, різні пролітичні курси і бачення, більшість політиків об’єдналися на патріотизмі. Це стосується не лише сьогоднішнього голосування, а й питань, що стосуються Української автокефальної церкви, декомунізації тощо. Це веде до об’єднання суспільства та ставить нам мету, до якої ми прагнемо. Я впевненой в тому, що майбутнє України лише в євроспільноті і в нашому членстві в НАТО, - зауважив Геннадій Ткачук.

Стосовно розміщення на території України військових баз інших держав, Геннадій Ткачук зазначив, що коли буде така необхідність, то Верховна Рада проголосує за відповідне рішення.

- Це виключно компетенція ВР за поданням президента приймати рішення про розташування іноземних військових баз. І коли така необхідність буде, парламент проголосує або за внесеня правок, або за дозвіл тимчасового перебування на нашій території тієї чи іншої військової бази. Наголошую на тому, що коли до нас приїздили на навчання колеги, парнери з інших країн, принаймні з НАТО, ВР кожен раз дає згоду на їх розташування, так само буде і далі. Тому зміни до Конституції необхідні, - зазначив нардеп.

Читайте також