Геннадій Ткачук: «Бюджет ухвалено своєчасно. Уряд йде правильним шляхом»
09:41 08.12.2017
257

Вчора, 7 грудня, Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2018 рік. У бюджет закладено понад 988 млрд. грн. видатків, надходження - понад 913 млрд .грн. ВВП в наступному році зросте на 3% , інфляція зменшиться до 7%Прожитковий мінімум складе 1700 грн., його підвищуватимуть двічі - у липні і в грудні до 1853 грн. Мінімальна зарплата з початку року має збільшитися до 3723 грн., а середня заробітна плата по Україні становитиме понад 8600 грн.

Про прийняття головного кошторису країни говорили у студії телеканалу «112 Україна», гостем якої був народний депутат від БПП Геннадій Ткачук.

За його словами, уряд поклав край хибній практиці ухвалення бюджетного закону «під ялинку».

- Бюджет ухвалено своєчасно. Тому я вважаю, що уряд йде правильним шляхом. 3%, як мінімум, очікується зростання економіки, продовжена гарна традиція уряду – збільшено видатки на обороноздатність, збільшено видатки на охорону здоров’я, збільшено видатки на науку і освіту. Я не можу цим не пишатися. Впевнений, що продовжиться будівництво доріг. Тобто фактично у всіх галузях економіки планується зростання. А це можливо лише тоді, коли працюватиме і буде значне надходження коштів. Тому якихось песимістичних настроїв немає, - зазначив Геннадій Ткачук.

Як наголосив нардеп, для подальшої розбудови нашої держави потрібно розвивати економіку. Це, насамперед, налагодження українського виробництва.

- Якщо ми запустимо металургію, якщо ми запустимо авіабудування та розвиток інших галузей, фактично економіка запрацює так, як в будь-якій країні, - зазначив Геннадій Ткачук.

Стосовно заяв, що, мовляв, за кожним бюджетом чи законопроектом стоять чиїсь інтереси, нардеп відповів:

- Кожен мажоритарний депутат, якого делегували в парламент люди, вони вимагають від нього вирішення їх проблем: будівництво доріг, дитсадків, шкіл, ремонт тепломереж і т.д. І все це депутат має робити. Він може це робити за власні кошти (але фактично це підкуп виборців), а може робити це за бюджетні кошти і вибивати їх на свій округ. Це було завжди. Тобто фактично ми розуміємо, що кожен мажоритарник відстоює свій округ. І це, я вважаю, цілком нормально, - зауважив Геннадій Ткачук.

Детальніше дивіться у відео:
Читайте також