Нардеп Геннадій Ткачук прокоментував ситуацію з Саакашвілі
19:50 05.12.2017
255

Про діяльність в Україні лідера "Руху Нових сил" Міхеїла Саакашвілі говорили у студії телеканалу «Еспресо».

Нагадаємо, сьогодні, 5 грудня, співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України затримали екс-голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. За місцем проживання Саакашвілі у Києві пройшли обшуки через підозру щодо фінансування останніх протестних акцій за його участю у столиці колишнім оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Гість програми, народний депутат України Геннадій Ткачук, заявив, що багато оплічників і друзів Януковича залишились безкарними.

- Ми до цього часу не бачимо чіткого покарання всіх тих, хто був причетний до розкрадання держави. Генпрокурор Юрій Луценко сказав, що найближчим часом справи Януковича і його компанії будуть передані до суду. Але вже минуло достатньо  часу, три роки, і вже можна було це зробити раніше, - зауважив нардеп.

Геннадій Ткачук також висловився щодо ситуації з Міхеїлом Саакашвілі:

- Для мене все було з самого початку зрозуміло. Та людина, яка відмовляється від свого громадянства, від країни, де він був двічі президентом, і приймає інше громадянство, це говорить про те, що він або просто тікає з країни, або зрадник. А стосовно того, що його на сьогоднішній день розшукує поліція, то мене дивує, чому до цього часу наша влада його не видала грузинській стороні. У Саакашвілі були прихильники, які вважали його лідером і дослуховувались до нього. Але на сьогоднішній день, я думаю, суспільство прозріє і побачить що це насправді за «лідер». Мене дивує, чому Саакашвілі та група людей, в тому числі і депутатів, які проривалися через кордон, не були покарані, - зазначив політик.

Як зауважив Геннадій Ткачук, ситуація з Саакашвілі має вирішуватися в політичній площині.

- Я дуже поважаю грузинів як націю, але ця грузинська діаспора, яка працювала з Саакашвілі, вимагала певних посад, певних преференцій. Більше того, впливала на політику держави. А потім їм стало цього замало. Тому я вважаю, це вже політичні рішення мають бути, а не тільки кримінальні, - зазначив нардеп.

 
Читайте також