Мета людей, які організували протести під Радою, явно не законотворчість – нардеп Геннадій Ткачук
22:37 18.10.2017

Народний депутат України Геннадій Ткачук вважає, що до Конституційного суду буде спрямовано  обидва законопроекти про зняття депутатської недоторканності.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Еспресо.

- Це розрядить певну ситуацію, принаймні, дасть можливість суспільству пояснити, хто що робить, - зазначив нардеп.

За його словами, вимоги щодо зміни виборчого законодавства, які висувають мітингарі, наразі не настільки важливі, як прийняття медичної реформи.

- Cьогодні людям треба говорити про робочі місця, про пенсії, про зарплати, а тут говорять, по яким спискам балотовуатись в депутати. Нагадаю, що в історії нашої держави було безліч різних виборчих систем: мажоритарна, пропорційна, зараз обираються по змішаній системі, тобто завжди це підганялося під якісь певні вибори, - зауважив Геннадій Ткачук.

На його думку, внесення до Конституційного суду законопроектів про зняття депутатської недоторканності всеодно не заспокоїть протестувальників.

- Безумовно, це не зупинить завтра людей. Бо вони хочуть, аби депутатську недоторканність було знято терміново, вони не будуть пускати депутатів в парламент, як не пускали вчора, з одною метою: щоб показати, що цей парламент не має права на існування, - припустив політик.

Як зазначив Геннадій Ткачук, мета людей, які організували протести під Радою, явно не законотворчість, а звичайний піар.  
Читайте також