Нардеп Ткачук про події навколо Супрун: «Це політична боротьба»
11:54 14.02.2019
255

Події, які вирують останнім часом навколо в.о міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, обговорювали у студії телеканалу «112 Україна», до ефіру якого долучився народний депутат Геннадій Ткачук.

Нагадаємо, в Окружному адмінсуді Києва розглядали клопотання Міністерства юстиції про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. А вчора Кабмін прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров’я України. Відтепер вона може підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин. Нардеп виловив думку, що уряд мав би вже давно внести Уляну Супрун або якогось іншого кандидата на пост міністра охорони здоров’я.

- Однак, усвідомлюючи що голосів де факто немає, Супрун тривалий час залишалась лише виконуючою обов’язки міністра. Впевнений в тому, що остаточне рішення суду по Супрун буде законним, інша справа, що на сьогоднішній день, це політична боротьба з економічною складовою. Адже всім відомо, що Уляна Супрун багато чого зробила для подолання корупції в міністерстві, і ми бачимо, як багато спритних ділків бажають повернутися на ті самі потоки. Це зокрема закупівля ліків і медобладнання, -зазначив Геннадій Ткачук.

Також нардеп зауважив, що політичний підтекст також є у справі Катерини Гандзюк.

- На превеликий жаль, в нас багато гучних справ, але питань залишається більше, ніж відповідей. Впевнений, що справа Гандзюк буде використовуватись під час виборчих перегонів, більше того, вона вже використовується з певним підтекстом. Вважаю, що це неприпустимо, - наголосив Геннадій Ткачук.

Читайте також