Нардеп Ткачук прокоментував скандал із сумнівним фінансуванням партії «Батьківщина»
15:09 01.03.2019

Скандал із сумнівним фінансуванням партії «Батьківщина» обговорювали у студії телеканалу «Зік», одним з гостей якого був народний депутат України Геннадій Ткачук.

Нагадаємо, на рахунки партії "Батьківщина" у 2018 році були переведені великі суми сумнівного походження. У першому та другому кварталах минулого року фізичні особи та фірми перерахували близько 23 млн грн, а у третьому та четвертому - понад 130 млн грн.

Коментуючи дане питання, Геннадій Ткачук зазначив, що подібна схема наповнення фондів партій була завжди.

- Присилалась певна рознарядка на області для партійної структури, потім привозилися певні кошти, ці кошти через підприємців вводились ніби як пожертви на партію. Питання в тому, що люди, від яких надійшли гроші на рахунки «Батьківщини» не дають цьому підтвердження. Я вважаю, що має бути порушена кримінальна справа, мають бути опитані всі фігуранти. Це стосується не лише партії «Батьківщина», а потрібно відслідковувати й інші політсили і партії, і тоді буде рівність умов, - зазначив нардеп.

Також у студії піднімали питання скандалу в оборонній сфері довкола закупівель деталей за нібито завищеними цінами.

- Якщо дійсно є факти того, що при закупівлі військового обладнання мали місце так звані відкати, безумовно це мародерство, і це має бути суворо покарано. Якщо це не буде доведено, це виявиться просто політичною інтригою. На сьогоднішній день я в цій ситуації вбачаю більше боротьбу між кандидатами в президенти, - зазначив Геннадій Ткачук.

Читайте також