Порошенко оголосив про відставку Ложкіна і призначення главою АП Райніна
12:44 29.08.2016

Про це Порошенко оголосив під час засідання Нацради реформ. 

"Указ про призначення я підпишу сьогодні", - сказав Порошенко, говорячи про призначення Райніна, який до цього обіймав посаду голови Харківської ОДА.

Він заявив, що наразі слід відновити діяльність Національної інвестиційної ради. "Сьогодні нам треба швидко відновити свою діяльність (Національної інвестиційної ради - ред). Я прийняв рішення, що ми делегуємо Бориса Євгеновича (Ложкіна - УП.) на цей відповідальний напрямок роботи. Борис, я дякую тобі за два роки, за те, що ти був і залишаєшся поруч. Борис Євгенович залишається моїм радником", - наголосив президент.

Таким чином Борис Ложкін буде радником президента та секретарем Національної інвестиційної ради.

Також за словами Порошенка, у понеділок буде відповідне засідання уряду, яке винесе рішення щодо голови Харківської ОДА.

Про те, що Ложкін піде у відставку УП повідомляла вранці в понеділок з посиланням на свої джерела. Чи не вперше про бажання Ложкіна піти з АП заговорили восени минулого року.

За словами джерел УП, 31 жовтня він ледь не грюкнув дверима через затримання соратника олігарха Ігоря Коломойського Геннадія Корбана.

Ложкін сердився, що питання проведення спецоперації щодо затримання Корбана вирішили без його участі. Останні півроку співрозмовники в АП зізнаються off the record, що чинний голова АП планує повернутися в бізнес, однак Порошенкові вдавалося вмовляти його почекати через "малу лаву запасних".

Для президента Ложкін в певній мірі є незамінним. На нього покладена функція комунікатора з олігархами та народними депутатами. Йдеться про збір голосів за важливі голосування у Верховній Раді. Останній приклад – це голосування за зміни до Конституції в частині судочинства та голосування за призначення Юрія Луценка генеральним прокурором.

Чи не найсильніша риса Ложкіна  – вміння уникати конфліктів і створювати комфорт. Він нормально спілкується, як з Рінатом Ахметовим, так і з Ігорем Коломойським.

Крім комунікації і збору голосів, Ложкін був причетний до формування другого Кабміну Арсенія Яценюка. За його рекомендацією в уряд прийшли міністр фінансів Наталія Яресько, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та міністр економрозвитку Айварас Абрамавичус. Також Ложкіну приписують рекомендацію Олександра Квіташвілі на пост міністра охорони здоров’я.

Навесні Ложкін і сам міг опинитися в Кабміні на посаді першого віце-прем’єра, однак в останній момент він відмовився від цієї ідеї.

Тетяна Кусок, Роман Кравець, Українська правда

Читайте також