Світлана Тіхановська запропонувала визнати білоруський ОМОН терористами
10:00 22.11.2020
260

«Спочатку вони хапали людей на вулиці. Потім стали вдиратися до квартир. Тепер вторгаються прямо в сім'ї і загрожують оголосити, що діти протестуючих знаходяться в соціально небезпечному положенні », - заявила лідерка опозиції Білорусі.

Екс-кандидатка на пост президента і лідер опозиції Білорусі Світлана Тіхановска заявила про запуск процесу визнання загону міліції особливого призначення (ОМОН) і головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією (ГУБОПіК) МВС Білорусі терористичними організаціями. Заяву Тіхановскої опублікувала в Telegram її прес-служба.

«Раз ГУБОПіК і ОМОН перетворилися в злочинні банди, ми починаємо процедуру визнання цих організацій екстремістськими або терористичними. Всі співробітники, які звільняться до закінчення розслідування, будуть визнані співучасниками і отримають санкції та арешт майна », - заявила політик.

Вона додала, що на амністію зможуть розраховувати тільки «ті силовики, які перейдуть на сторону народу».

У п'ятницю Світлана Тіхановска відвідала Нідерланди, де зустрілася з міністром закордонних справ Стефаном Блоком. У прес-службі відзначили, що вони обговорили міжнародні розслідування проти злочинів режиму в Білорусі і процес визнання силових структур країни терористичними організаціями. Також повідомляється, що Блок висловив готовність допомогти в цьому напрямку.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також