The New York Times: США проведуть у відповідь кібератаку проти Росії
15:03 09.03.2021
261

США планують в найближчі три тижні провести кібератаки на російські мережі, повідомляє газета The New York Times (NYT) з посиланням на джерела.

Цей крок стане відповіддю на хакерську атаку на американські урядові системи через платформу SolarWinds. США звинувачують в цьому зломі Росію.

Газета зазначає, що наслідки контратаки будуть очевидні для президента Росії Володимира Путіна і російських спецслужб, але не для решти світу.

«Я впевнений, що комплекс заходів, очевидний для Росії, але невидимий для решти світу, ймовірно, буде найбільш ефективним заходом, якій США можуть позначити рамки і показати можливості відповіді», - заявив NYT радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

 

За даними NYT, атака буде супроводжуватися економічними санкціями проти Росії і указом президента США Джо Байдена, спрямованим на зміцнення захисту американських мереж.

У США також планують можливі заходи проти влади Китаю. Раніше у зломі програмного забезпечення компанії Microsoft запідозрили китайське хакерське угруповання Hafnium.

Про кібератаці на державні установи США через програмне забезпечення компанії SolarWinds стало відомо в грудні 2020 року. Після вступу Байдена на пост президента влада США відкрито говорить про причетність Росії до цієї атаки. Росія заперечує звинувачення.

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також