Росія подала позов до СОТ через санкції України
18:34 20.05.2017
254

Росія направила до органу з вирішення спорів Світової організації торгівлі (СОТ) запит на проведення консультацій у зв'язку з санкціями України проти Росії. Про це розповів очыльник мінекономрозвитку РФ Максим Орєшкін, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Російське представництво при СОТ в Женеві направило до органу з вирішення спорів СОТ і уряду України запит на проведення консультацій у зв'язку з обмеженнями, заборонами, особливими вимогами і процедурами, які постійно вводяться, починаючи з 2014 року, щодо російських товарів, послуг та осіб на українському ринку, а також щодо транзиту через Україну", - сказав М.Орєшкін.

Комплексний позов, який Росія подала до СОТ, стосується не лише обмежень в сфері постачання продовольчих і непродовольчих товарів, а й в частині заборони на акредитацію російських ЗМІ, розповів М.Орєшкін.

"Йдеться, зокрема, про заборони на ввезення з Росії м'ясних і молочних продуктів, риби, вино-горілчаних виробів, обладнання для залізниць, добрив, і багатьох інших товарів... Також ми класифікуємо обмеження на операції з українською валютою, заборону на акредитацію журналістів російських новинних агентств та інших ЗМІ", - сказав він.

Нагадаємо, 16 травня Президент ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій проти фізичних та юридичних осіб з Росії. Зокрема, під санкції потрапили соцмережі "ВКонтакте", "Однокласники", сервіси "Мейл.ру" і "Яндекс".

Джерело: УНН
Читайте також