У 2018 році на медичну галузь в бюджеті планують закласти майже 114 млрд. грн – нардеп Геннадій Ткачук
11:52 16.10.2017

«В країні потрібно змінювати медичну галузь, і більшість громадян це усвідомлює», - заявив народний депутат України Геннадій Ткачук в ефірі телеканалу 112 Україна.

- Медицини в нас безкоштовної немає. Треба змінювати підходи до лікування, щоб гроші «ходили» за пацієнтом, так як це робиться у Великій Британії, Норвегії, Італії, Іспанії. В державі буде створено Національну службу системи охорони здоров’я, яка буде виконувати функції єдиного замовника купівлі медичних послуг і сама їх буде контролювати, тобто ми говоримо про те, що країна використовуватиме світову практику, - зазначив Геннадій Ткачук. - Громадянин може сам обирати сімейного лікаря, ніякої прив’язки до місцевості не буде. Безумовно, лікар має отримувати гідну оплату праці за кількість і якість своїх послуг. І не повинно бути зрівнялівки: той лікар, який працює і до якого ідуть пацієнти, має отримувати одну зарплату, а в кого пацієнтів менше - буде отримувати меншу зарплату.

За словами Геннадія Ткачука, сьогодні розмір медичної субвенції з бюджету складає 55,5 млрд. грн., тобто 2,1% ВВП, в наступному, 2018 році, в бюджет планується закласти на це 113, 9 млрд. грн.

- Безумовно, до законопроекту про медичну реформу потрібно долучити ще багато нормативних актів. До реформи є правки різних фракцій, депутатів. Деякі з цих правок є слушні, і їх треба уважно вивчати. Для того і діє парламент, щоб уважно все вивчити і вичитати, а не приймати, не розібравшись, безглузді закони, - зауважив нардеп.

Читайте також