Україна для звільнення заручників готова віддати в ОРДЛО 200 осіб - В.Грицак
12:22 25.05.2017
255

Українська сторона підготувала до обміну 200 осіб у рамках процесу звільнення українських заручників на Донбасі. Про це під час прес-конференції заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

"Ми підготували до обміну, я скажу правду, те, що готові обміняти більше 200 осіб, які висловили таке бажання. Ми готові піти і Президент готовий підписати указ (про помилування - ред.), щоб забрати наших бранців… Ми готові це зробити в найкоротші терміни", - сказав В.Грицак.

Він нагадав, що українська сторона провела верифікацію ув’язнених.

"У нас багато людей, які відбувають покарання за скоєння антиукраїнської діяльності, терористичної діяльності, відбувають покарання в українських місцях позбавлення волі, коли до них заходили в камери і кімнати для побачень і пропонували… ви будете обміняні і вас повернуть на Донбас, в обмін на повернення наших бійців з того боку, дуже багато людей відмовилися повертатися в "ДНР", "ЛНР", - сказав В.Грицак.

При цьому голова СБУ підкреслив, що через заполітизованість Москвою питання обміну полоненими стало складнішим.

За його словами, Росія використовує обмін полоненими як елемент тиску на Україну.

Разом з тим, за даними голови СБУ, у служби є перехоплення того, як росіяни вчать "матерів солдат": "Підіть на Банкову, підіть під ВР, прикуйте себе кайданками до паркану і вимагайте чогось там".

Нагадаємо, Київ проаналізував списки осіб, яких вимагають звільнити представники ОРДЛО.
Джерело: УНН
Читайте також