В.Гройсман: Ключова умова змін в Україні – перестати красти
10:43 17.07.2017
253

 Прем'єр-міністр України вважає, що ключова умова змін в Україні – перестати красти і поставити людину в центр всіх процесів в державі. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

"Ключова умова всіх змін в Україні – від будівництва доріг і до фундаментальних перетворень в різних сферах життєдіяльності суспільства - очевидна: треба перестати красти ресурси і поставити, нарешті, людину в центр всіх державних процесів", - заявив Володимир Гройсман.

Він додав, що такий підхід дозволяє вибудувати систему й розуміння, що саме потрібно – від будівництва дитячого садка до розвитку економіки, промисловості, реалізації програм комфортного життя, включаючи енергоефективність та підтримку об’єктів інфраструктури.

 "Люди мають жити в нормальному помешканні, ходити по нормальним тротуарам, споживати нормальну воду, їздити нормальним громадським транспортом, мати дозвілля - це те, чим сьогодні треба займатися у рамках країни", – наголосив очільник уряду.

При цьому забезпечити реалізацію поставлених завдань можна – достатньо "не красти" - ані на будівництві доріг, ані в сфері контролю, зокрема на митниці, ані на місцевому рівні, де завдяки децентралізації з'явилися колосальні ресурси, і тепер необхідно їх ефективно використовувати на благо громади.

В.Гройсман запевнив, що Україна має усі можливості, щоб стати великою європейською державою – не за розміром, а за суттю.

Нагадаємо, раніше В.Гройсман заявив, що вважає тенденцію до залучення іноземних фахівців до державного управління "зловживанням".

Як повідомляв УНН 17 липня,  В.Гройсман заявив про необхідність залучення українських фахівців до держуправління.

Джерело: УНН
Читайте також