Український консул зможе потрапити до Р.Сущенка лише 14 жовтня - П.Клімкін
17:19 09.10.2016
254

"Ми по-перше прекрасно знаємо, що РФ все це фабрикує. По-друге, ми чудово розуміємо, що зараз Росія намагається так сказати піднімати ставки за всіма напрямами. І третє, на жаль, наш консул провідає Романа лише в середу, ми домоглися дозволу лише в середу, 14-го о 14:00. Тоді ми будемо, звичайно, знати більше про стан Романа", - зазначив він.

"Відповідь полягає в тактиці Росії. Звичайно, показати, спочатку допустити на кілька хвилин Фейгіна (адвоката, - ред.), потім допустити журналістів, щоб показати все це, хоча знаєте, що йому не давали їсти і пити, це таке знущання, яке, на мене, межує з тортурами. І тільки потім українського консула", - додав міністр закордонних справ.

Говорячи про подальші дії України в даній ситуації, міністр сказав наступне: "Будемо "бити" далі".

"Ми знаємо десятки випадків, коли фабрикувалися справи, коли українцям "засовували" наркотики, звинувачували в чому завгодно. Це ще один випадок. І ми прекрасно розуміємо, що це не єдиний можливий випадок. Тому і говоримо, що кожен українець, який реально їде в Росію, має тричі подумати, чи їхати і їхати за яких обставин. Це дуже серйозне питання", - вважає керівник МЗС.

Нагадаємо, що МЗС України викликало консула РФ у відомство у зв'язку з перешкоджанням допуску українського консула до затриманого в РФ журналіста Романа Сущенка. Як пізніше повідомили в прес-службі МЗС, консул РФ так і не з'явився.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що дав доручення українським дипломатам вжити всіх заходів для якнайшвидшого звільнення українського журналіста Романа Сущенка та інших утримуваних у РФ співвітчизників.

Джерело: УНН
Читайте також