Мер Києва звернувся до канцлера Німеччини якнайшвидше надати Україні далекобійні ракети Taurus
14:00 15.09.2023
255

Мер Києва Віталій Кличко під час церемонії Bild 100 поспілкувався із канцлером Німеччини Олафом Шольцем про посилення допомоги Україні, зокрема далекобійними ракетами Taurus. Про це Кличко повідомив у Telegram.

 

«Відвідали з Володимиром у Берліні захід Bild 100. На який німецьке видання й видавництво Axel Springer щорічно збирає найвпливовіших людей. Під час виступів ми говорили про ту допомогу, яка життєво важлива сьогодні для боротьби і Перемоги України. І, скориставшись нагодою, я звернувся до канцлера Німеччини Олафа Шольца, який теж був присутній, аби Україні якнайшвидше надали далекобійні ракети Taurus», - повідомив Віталій Кличко.

 

Він зазначив, що ця зброя потрібна Україні, аби захистити не лише свободу своєї країни, а й безпеку всього цивілізованого світу.

Раніше повідомлялося, що під час візиту Віталія Кличка до Німеччини було підписано угоду про партнерство між Києвом та Берліном.

Також повідомлялося, Кличко домовився з мером Берліна Каєм Вегнером про допомогу столиці Німеччини у створенні в Києві інноваційного муніципального центру протезування для військових.

 

«Під час виступів ми говорили про ту допомогу, яка життєво важлива сьогодні для боротьби і Перемоги України. І, скориставшись нагодою, я звернувся до канцлера Німеччини Олафа Шольца, який теж був присутній, аби Україні якнайшвидше надали далекобійні ракети Taurus. Це треба нам, аби захистити свободу не тільки своєї країни, а й безпеку всього цивілізованого світу!» – написав Віталій Кличко.

 

Автор: Дарина Драагоманова
Читайте також