Кличко: "Херсон отримав виділені столицею кошти"
19:29 02.01.2023
311

Київ продовжує допомагати громадам, які постраждали через окупацію російськими варварами. Херсон отримав виділені столицею кошти на відбудову та життєзабезпечення звільненого від російських варварів міста. Про це заявив мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

«Херсон отримав кошти – 50 мільйонів гривень, щоб мати можливість забезпечити життєво необхідні послуги мешканцям. Також місту необхідні гроші на відбудову лікарень, інфраструктури – всього того, що ми не можемо передати як технічну або гуманітарну допомогу, але без чого відновити життя в Херсоні неможливо», – підкреслив Віталій Кличко.

Таким чином, виконано всі рішення, ухвалені Київською міською радою про допомогу громадам, що були звільнені від окупації російськими військами.

Перші кошти від Києва були спрямовані найбільш постраждалим громадам Київської агломерації, які стали на шляху варварів, що проривались до Києва. В Київській області фінансову допомогу з бюджету столиці отримали десять громад.

Наступним рішенням Київ допоміг п’яти громадам Чернігівської області.

За зверненням Військової адміністрації Херсону було ухвалене рішення допомогти місту, яке з перших днів повномаштабного вторгнення опинилося в окупації, мер якого був викрадений агресором і досі знаходиться у полоні.

Загалом Київ надав пряму фінансову допомогу 16 громадам на загальну суму 410 млн грн.

 

Автор: Іван Петрик
Читайте також