Кличко: "Київ отримав від французьких партнерів дві сонячних електростанції"
13:00 13.02.2023
317

Київ отримав в якості гуманітарної допомоги дві унікальних сонячних електростанції від провідного французького виробника фотоелектричних панелей “Roy Group Energy”. Встановлять ці електростанції в медичних закладах Святошинського району столиці. Для їх придбання французькі партнери зібрали 250 тисяч євро. Ще 50 тисяч євро надала компанія JCI. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Одна з автономних електростанцій (25,6 кВт/год) працюватиме у Консультативно-діагностичному центрі. Інша (на 76,8 кВт/год) – у Святошинському психоневрологічному інтернаті. Монтаж електростанцій французькі спеціалісти розпочнуть уже сьогодні.

«Медичні заклади повинні працювати 24/7, щоб рятувати здров”я та життя киян. Але медики, в нинішніх умовах відключень елетроенергії, не можуть надавати належну медичну допомогу тільки при світлі ліхтарів чи свічок. Повинне працювати спеціальне обладнання, ренімації, лабораторії, для якого потрібна електрика. Тому ми продовжуємо забезпечувати об’єкти критичної інфраструктури столиці альтернативними джерелами живлення», – зазначив Віталій Кличко.

Він подякував друзям і партнерам за допомогу та підтримку, що так необхідна особливо цієї зими, коли російський агресор не припиняє обстрілів критичної інфраструктури та намагається залишити киян без світла, води і тепла.

Нагадаємо, загалом від початку війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів 40 сучасних карет швидкої допомоги, 36 пожежних автомобілів (2 із них у грудні відправили в Харків, який зазнає постійних обстрілів) та 72 міських автобуси. А також українська столиця отримала кілька сотень генераторів різної потужності.
 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також