Кличко в Лейпцигу взяв участь в урочистому заході з нагоди 35-ї річниці мирної революції в Німеччині
Сьогодні, 18:56
257

Мер Києва Віталій Кличко в Лейпцигу взяв участь в урочистому заході з нагоди 35-ї річниці мирної революції в Німеччині, де з промовою про демократію та свободу виступив Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц. У спілкуванні з ним Кличко ще раз наголосив на необхідності посилення допомоги Україні у війні з російським агресором. Про це мер Києва повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Політики, громадські діячі, представники дипломатичного корпусу в Німеччині, міжнародних організацій зібралися в Лейпцигу на урочистий захід з нагоди 35 річниці мирної революції в Німеччині. З промовою про демократію та свободу виступив Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц. Який, зокрема, відзначив, що саме через прагнення українців визначати своє вільне майбутнє росія напала на Україну, – зазначив мер столиці. – У спілкуванні з канцлером ще раз наголосив на необхідності посилення допомоги Україні в її боротьбі, оскільки момент у війні – дуже критичний. І не можна піддаватися на шантаж Кремля. Свобода України – це і свобода Європи!» – наголосив у дописі Віталій Кличко.

Також сьогодні мер Києва виступить на урочистому заході в Миколаївській церкві Лейпцига, що, як вважають німці, стала в 1989-му епіцентром змін у їхній країні.

Нагадаємо, мирна революція в Лейпцигу восени 1989 року поклала край комуністичній диктатурі та призвела до об’єднання Німеччини. Тоді десятки тисяч людей вийшли на вулиці, вимагаючи демократичних принципів – свободи слова, думки та преси.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також