Кличко виступив у міській раді Лейпцига та закликав до подальшої підтримки й допомоги Києву та Україн
12:10 16.11.2023
358

Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко виступив у міській раді Лейпцига та звернувся до депутатів німецького міста-побратима і надалі робити все можливе для підтримки й допомоги Києву та Україні. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Виступив у міській раді Лейпцига. Подякував владі та громаді міста-побратима за підтримку і системну допомогу Києву та Україні. – Гуманітарну, економічну, за облаштування понад 10 тисяч наших громадян, які знайшли тимчасовий прихисток у Лейпцигу. Від початку повномасштабної війни Лейпциг передав Києву, зокрема, понад 100 генераторів, обладнання для підприємств критичної інфраструктури (на суму 2,5 млн євро). А також – 14 пожежних авто. Із яких 7 – нових і суперсучасних. Це дуже важливо для нас. Автівки сьогодні працюють на ліквідації надзвичайних ситуацій у столиці, – зазначив мер Києва. – Також звернувся до депутатів німецького міста-побратима робити все можливе для подальшої підтримки й допомоги Києву та Україні. Зокрема, в умовах агресивної пропаганди, яку росія розгортає в Європі», – написав Віталій Кличко.

Він нагадав, що Лейпциг знаходиться в східній частині Німеччини, яка колись була в соціалістичному таборі, під впливом радянської імперії.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також