Кличко: Київрада сьогодні виділить 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів для військових
17:05 18.01.2024
272

Сьогодні Київрада планує виділити 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів для військових. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради.

«Сьогодні ми маємо ухвалити рішення та внести зміни до програми «Захисник Києва», щоб виділити через неї наразі 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів. Їх ми передамо військовим підрозділам, – зазначив мер столиці. – Нагадаю, за різними програмами та джерелами столичного бюджету минулого року ми віднайшли на допомогу силам безпеки та оборони майже 7 мільярдів гривень. Тобто 10 відсотків кошторису, – найбільше серед усіх міст України. А не 1 відсоток, як дехто бреше і маніпулює! Із цих 7 мільярдів майже 1 мільярд пішов на закупівлю військовими дронів різних типів. А також місто виділило кошти та закупило, за зверненням військових, засоби радіо-електронної боротьби, які сьогодні ефективно захищають Київ”, – сказав Кличко.

Мер Києва нагадав, що також столиця виплачувала матеріальну допомогу киянам-захисникам та їх сім’ям. Виділяла кошти на придбання квартир для захисників і їх родин. Кличко підкреслив, що і цього року столична влада продовжить це робити, незважаючи на те, що у Києва забрали «військовий» ПДФО. При тому, що столиця і так сплачує 60 відсотків ПДФО до Держбюджету.

«У таких умовах, ухвалюючи бюджет столиці на цей рік, на допомогу Збройним силам ми попередньо передбачили 1,2 мільярди гривень. Але ми продовжимо, як і минулого року, шукати можливості, щоб додавати більше коштів. – Спрямовувати їх і з інших статей, аби максимально допомагати нашим захисникам. Тому по факту коштів на допомогу військовим виділимо в рази більше», – наголосив Віталій Кличко

Читайте також