Наступного тижня в Україні запрацює інформаційна система «Книга катів» - Зеленський
12:30 08.06.2022
254

Наступного тижня в Україні запрацює інформаційна система «Книга катів», де будуть оприлюднені підтверджені дані щодо воєнних злочинів і злочинців з російської армії, - про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«На наступний тиждень запланований запуск спеціальної «Книги катів» – інформаційної системи, у якій збираються підтверджені дані щодо воєнних злочинців і злочинців із російської армії. Я неодноразово наголошував, що всі вони обов'язково понесуть відповідальність. І ми крок за кроком до цього наближаємося», - заявив Зеленський.

Глава держави відзначив, що створення такої інформаційної системи триває вже певний час. В ній будуть зазначені конкретні факти злочинів, конкретні люди, які винні у жорстоких злочинах проти українців.

«І така «Книга катів» є однією з основ не тільки відповідальності безпосередніх виконавців воєнних злочинів – солдатів окупаційної армії, але й їхніх командирів. Тих, хто віддавав накази, тих, хто зробив можливим усе, що вони наробили в Україні - в Бучі, в Маріуполі, в усіх наших містах, в усіх громадах, до яких дотягнулися. Усі будуть відповідати», - заявив Зеленський.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також