Путін погодився припинити удари по цивільному населенню України
18:26 28.02.2022
427

У телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном президент Росії Володимир Путін погодився на дотримання деяких домовленостей, зокрема - припинення всіх ударів і нападів на цивільних і місця проживання та збереження всієї цивільної інфраструктури, - про це повідомляє Єлисейський палац.

Зазначається, що президент Франції повторив прохання міжнародного співтовариства припинити наступ Росії на Україну та наголосив на необхідності негайного припинення вогню.

“На початку переговорів між російською та українською делегаціями президент Республіки попросив, щоб на місцях було дотримано наступного: припинення всіх ударів і нападів на цивільне населення і місця проживання; збереження всієї цивільної інфраструктури; забезпечення безпеки головних доріг, зокрема, дороги на південь від Києва. Президент Путін підтвердив свою готовність дотримуватися цих трьох пунктів”, - йдеться в комюніке французького президента.

Макрон закликав до поваги міжнародного гуманітарного права та захисту цивільного населення, а також доставки допомоги відповідно до резолюції, внесеної Францією до Ради Безпеки ООН.

Президент Франції запропонував президенту Росії продовжити зв'язок найближчими днями, щоб не допустити погіршення ситуації. Президент Путін дав згоду, - зазначається у повідомленні.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також