Штати готові негайно реагувати на визнання Росією так званих «Л/ДНР»
09:00 22.02.2022
260

Сполучені Штати готові рішуче реагувати на визнання Росією так званих «ЛНР і ДНР», що є порушенням міжнародного права, - про це йдеться в офіційній заяві речниці Білого дому Джен Псакі.

«Ми очікували такого кроку з боку Росії й готові негайно реагувати», - наголосила представниця адміністрації президента США

Вона повідомила, що незабаром президент Байден видасть указ, який «забороняє нові інвестиції, а також ведення торгівлі й фінансування з боку США з так званими регіонами «ДНР» і «ЛНР» в Україні».

«Цей указ також забезпечить повноваження вводити санкції проти будь-якої особи, що вирішила діяти в цих районах України», - додала Псакі.

Крім того, за її словами, адміністрація США оголосить про додаткові заходи, пов’язані з «сьогоднішнім кричущим порушенням Росією міжнародних зобов’язань», у тому числі по лінії Держдепартаменту й міністерства фінансів.

«Для розуміння: ці заходи стануть окремими від швидких і суворих економічних обмежень, які ми готуємо в координації із союзниками й партнерами у випадку подальшого вторгнення Росії в Україну, й будуть доповненням до них»,- зазначається в заяві.

У Білому домі також запевнили, що продовжують тісно консультуватися із партнерами, в тому числі з Україною, щодо подальших кроків та поточної ескалації з боку РФ.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також