Росія відмовилася "нормандської" зустрічі 11 листопада
17:00 08.11.2021
253

Дата зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Німеччина, Росія, Україна, Франція) не визначена, 11 листопада жодних зустрічей не буде. Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, пише ТАСС.

За словами Лаврова, 29 жовтня під час зустрічі на полях саміту G20 глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан запропонував йому провести таку зустріч у Парижі 11 листопада. На це він відповів, що хотів би отримати реакцію на пропозицію Росії щодо підсумкового документа можливої міністерської зустрічі в «нормандському форматі». Лавров уточнив, що Москва розіслала сторонам проект цього тристорінкового документа 29 жовтня.

Він нагадав, що Москва направила партнерам по "Нормандському формату" проект підсумкового документа можливої міністерської зустрічі. 30 жовтня на полях саміту G20 голова МЗС Франції нібито повідомив голові МЗС РФ, що не встиг ознайомитися з документом, пише агентство. За словами голови МЗС РФ, Москва чекає реакції на свої пропозиції.

Окрім того, як зазначено, 11 листопада у Лаврова в Москві "дуже щільна програма, включаючи візит міністра закордонних справ однієї з дружніх країн".

"Проте знову днями ми отримали спільне послання міністрів закордонних справ Німеччини і Франції, де 11 листопада позначено як мало не безальтернативна дата. Я вже не кажу про дипломатичний етикет, це просто по-людськи не культурно. Ми направили додаткові аргументи на користь того, щоб зайнятися не плануванням заходів для галочки, а зайнятися питанням по суті", - повідомив голова МЗС РФ.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також