США застосували акт Магнітського проти рф: що це означає
16:00 10.12.2022
253

Сполучені Штати запровадили санкції щодо росіян, які причетні до порушення прав людини в Україні, - про це повідомляє Мінфін США.

Зазначається, що через кілька місяців після повномасштабного вторгнення росії в Україну окупанти  почали запроваджувати процес, відомий як "фільтрація", за допомогою якого цивільних допитують, обшукують і змушують передавати особисті дані, номінально для того, щоб з’ясувати будь-які зв’язки з українськими військовими чи урядом.

"Є також твердження про депортації, зникнення та тортури у зв’язку з фільтрацією, а райони, прилеглі до території одного фільтраційного центру, мають ознаки масових поховань", — йдеться у повідомленні.

До переліку обмежень увійшли представник адміністрації президента рф Олег Нестеров та Євгеній Кім, які забезпечували фільтраційну діяльність у Маріуполі, а також сприяли проведенню псевдореферендумів рф на території України. Крім того, санкції введені проти Марини Середи, яка діяла в так званій «днр», а також Олексія Муратова, який контролював процеси фільтрації на Донеччині та діяв разом із Пушиліним.

У чорному списку Мінфіну США також опинилися громадяни рф Очур-Суге Монгуш та Людмилв Зайцева. Вони були причетні до тортур, а також викрадення й примусового переселення дітей з України.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також