Верховний Суд не прийняв відмову Януковича від своїх адвокатів
17:30 06.12.2021
252

Верховний Суд у рамках розгляду касаційних скарг захисту експрезидента Віктора Януковича на рішення судів двох інстанцій у справі про держзраду не прийняв відмову Януковича від своїх платних адвокатів у рамках розгляду цієї справи, - про це оголосив головуючий суддя Андрій Чистик.

Зокрема, на адресу ВС надійшло кілька заяв від Януковича та його захисників, зокрема — платного адвоката Ігоря Федоренка.

Федоренко поінформував суд, що Янукович у рамках цієї судової справи відмовився від своїх захисників Віталія Сердюка, самого Федоренка, Андріани Фозекош, Богдана Біленка, Олександра Горошинського, Олександра Байдика.

Янукович також відмовився від адвоката Рябовола, який раніше був одним із державних захисників експрезидента. Янукович, окрім відмови від Рябовола як адвоката у цій справі, також заявив йому відвід.

Експрезидент окремо повідомив, що він шукає адвоката, який буде продовжувати надавати йому правову допомогу під час касаційного розгляду цієї справи.

Окремо Янукович закликав суд оголосити перерву у касаційному розгляді цієї справи для надання йому можливості пошуку захисника.

Прокурор Максим Крим зі свого боку уточнив, що на його думку, оголошення такої перерви буде недоцільним.

“Суд, розглянувши заяву про відвід Рябовола, і відмови від захисників... постановив: у задоволенні заявленого Януковичем відводу захиснику Рябоволу — відмовити. Відмовити Януковичу і у прийнятті відмови від захисників Байдика, Біленка, Горошинського, Рябовола, Сердюка, Федоренка, Фозекош”, - поінформував після виходу з нарадчої кімнати Чистик.

Ця ухвала оскарженню не підлягає.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також