В РФ Олексія Навального внесли до списку терористів та екстремістів
21:00 26.01.2022
280

Росфінмоніторинг додав Олексія Навального до списку організацій та фізосіб, щодо яких «є відомості про їхню причетність до тероризму та екстремістської діяльності». Перелік опубліковано на сайті служби.

У списку фізосіб вказано ще 21 особу, серед яких — юрист В'ячеслав Гімаді, а також колишні співробітники Фонду боротьби з корупцією (включено до реєстру іноагентів, визнано екстремістською організацією та ліквідовано за рішенням суду) Любов Соболь, Георгій Албуров, Лілія Чанишева, Павло Зеленський, Єгор Бутаков та інші.

У середині січня до Реєстру Росфінмоніторингу також були включені соратники Навального Іван Жданов та Леонід Волков. За законом, банківські рахунки людей, які потрапили до Реєстру Росфінмоніторингу, будуть заморожені. Через це вони не зможуть здійснювати операції з карток, брати кредит чи офіційно працевлаштуватися.

У червні 2021 року Мосміськсуд визнав Фонд боротьби з корупцією (ФБК), його юрособу Фонд захисту прав громадян та штаби Олексія Навального екстремістськими організаціями. Вони також внесені до списку Росфінмоніторингу.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також