На Банковій шукають компромісне рішення щодо врегулювання цін на газ
17:00 24.12.2021
258

Офіс Президента веде перемовини з українськими приватними і державними видобувними компаніями задля врегулювання ситуації з цінами на газ, - про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма під час брифінгу щодо поточного стану проходження опалювального сезону.

«На даний момент ми ведемо перемовини з українськими приватними і державними видобувачами газу, а також із представниками усіх секторів економіки. Думаю, що в найближчі дні ми знайдемо розумне компромісне рішення, яке дозволить обмежити абсолютно неадекватне і аномальне зростання цін на газ», - сказав Шурма.

За його словами, таке рішення дозволить зберегти усі принципи функціонування ринку газу, а також стимули для приватних видобувачів газу в подальше інвестування та нарощування видобутку.

«Ми чітко відчуваємо, як ситуація на енергетичних ринках впливає на кожну галузь. Ми не будемо стояти осторонь, а знайдемо рішення, яке дозволить зберегти всі кластери економіки та видобуток газу в Україні», - додав Ростислав Шурма.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також