Голова ВРУ пояснив, навіщо в Україні потрібно запроваджувати надзвичайний стан
09:30 24.02.2022
253

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що надзвичайний стан в Україні потрібен, щоб сконцентрувати зусилля на посиленні національної безпеки, -  про це він написав у Фейсбуці.

"Наголошую: причин для паніки немає. Надзвичайний стан не дорівнює воєнний, і не означає неминуче вторгнення. Він потрібен для того, щоб сконцентрувати свої зусилля на посиленні національної безпеки, захисту кожного українця. Так ми зможемо превентивно реагувати на будь-які сценарії, щоб запобігти їм", - зазначив Стефанчук.

Що саме передбачатиме надзвичайний стан на тій чи іншій території — залежатиме від того, що реально там відбувається. У разі погіршення безпекової ситуації передбачать більше інструментів реагування.

"Що зміниться для звичайних громадян? По факту — нічого. Хіба що українці помічатимуть більше перевірок на дорогах, посилення охорони на вулицях тощо. Надзвичайний стан вводиться на 30 днів. Що саме передбачатиме надзвичайний стан на тій чи іншій території — залежатиме від того, що реально там відбувається. У разі погіршення безпекової ситуації ми передбачимо більше інструментів реагування", - підкреслив спікер.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також