Суддів до нових судів дозволили переводити на рік довше - через появу нових районів
12:33 16.11.2021
254

Верховна Рада подовжила на рік строк переведення суддів до нових судів у зв’язку із утворенням (ліквідацією) районів. Відповідний законопроект № 5387 підтримало в цілому 272 народних депутати, про це повідомляє УНН.

“Законопроект спрямований на те, щоб у нас в судах на сьогоднішній день те питання, яке не вирішено, залишилось у тому стані, який є. Про що мова: суди, а саме здійснення правосуддя прив’язане до територіальної юрисдикції. Відповідні райони, які були утворені до того, як ми зробили зміни, коли ми їх об’єднали, або ліквідували відповідно до реформи децентралізації, ми маємо відповідно до цих райнів привести і структуру відповідних судів”, - сказав нардеп від “Слуг народу” Сергій Демченко під час представлення законопроекту.

Деталі

З його слів, якщо цього не буде зроблено, відбудеться невизначеність з боку звернень до судів.

“Законопроектом пропонується продовжити до кінця наступного року використання попередньої визначеності районів задля визначення судами територіальної юрисдикції”, - додав нардеп.

Згідно з пояснювальною запискою, проект закону пропонується подовжити термін на один рік здійснення місцевими судами своїх повноважень у межах раніше визначеної (до утворення (ліквідації) районів згідно Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-IX "Про утворення та ліквідацію районів") територіальної юрисдикції, але не пізніше 1 січня 2023 року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також